keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kurpitsahillo


Sain Sly24-kierroksen pariltani myös tämän kurpitsahillon ohjeen, joten säilöntä linjalla ollaan edelleen :) Parini ehdotti kokeilemaan hilloa paahtoleivän päällä ja se olikin todella hyvän makuista. En ole kurpitsahilloa ennen tehnytkään ja tätä tulen varmasti tekemään jatkossakin. Loppuviikosta kokeilenkin hilloa johonkin parini ehdottamaan leivonnaiseen -siitä teillekin postausta sitten myöhemmin ;)
                                                                     ***
                                                         1kg kesäkurpitsaa
                                                                1/2dl vettä
                                                        1,5dl sitruunanmehua
                                                        1/2rkl kardemummaa
                                                              1 vaniljatanko
                                                            500g hillosokeria
                                                    1rkl sitruunankuoriraastetta

- Leikkaa kurpitsat paloiksi ja lisää kattilaan veden, sitruunanmehun, kardemumman ja halkaistun vaniljatangon kanssa. Keitä seosta n.20min, kunnes kurpitsapalat ovat täysin pehmeitä. Poista vaniljatanko ja soseuta seos. Lisää soseeseen hillosokeri ja sitruunankuoriraaste koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen n.10min.  Purkita hillo puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin.


4 kommenttia:

  1. Ihanaa että kokeilit. Toimii myös muilla kurpitsoilla (esim.keltaisilla, tulee nätimmän väristä ;) )

    T:SLY:si

    VastaaPoista
  2. Hyvää uskon olevan....kardemummaa en olekaan hoksannut tässä hillossa käyttää !

    VastaaPoista
  3. Hillot ovat aina hyviä paahtoleivän päällä :)

    t. SLY24 emo

    VastaaPoista