lauantai 10. elokuuta 2013

Porkkanahillo


SLY24 kierroksen elokuun teemana on elonkorjuu. Sain pariltani tämän -minulle uutuuden, porkkanahillon ohjeen. Koska sitä oli tänne jakoon toivottu, päätin tehdä sitä hetimiten, että saa muutkin tätä ihanuutta kokeilla vielä sadonkorjuu aikaan! :) Puolitin ohjeen ja siitä tuli yksi n.3dl  purkillinen hilloa.
                                                                  ***
                                      n. 500g porkkanaraastetta ( käytä karkeaa terää )
                                       5dl vastapuristettua sitruunamehua -n.1kg sitruunoita
                                                       ( ei pullotavaraa siis! )
                                                               3dl vettä
                                                          1kg hillosokeria
- Laita raaste, sitruunanmehu ja vesi kattilaan. Kuumenna pikkuhiljaa kiehumispisteeseen. Kun kiehumispiste on saavutettu, lisää hillosokeri varovasti sekoittaen. Keitä hiljakseen n.15min, välillä sekoittaen. Voit kuoria pinnalle muodustuvaa vaahtoa pois.

- Kuumenna hillopurkki uunissa muutama minuutti ja kansi kiehuvassa vedessä. Kun hillonkeittoaika on lähes kulunut, tee hillotesti: Laita lautaselle hiukan hillon lientä, odota hetki ja vedä sitten sormella hillon poikki viiva. Jos puoliskot jäävät erilleen, on hillo valmista! Jos puoliskot "valuvat" yhteen, jatka keittämistä vielä muutama minuutti ja toista sitten testi. - Itselläni riitti tuo 15min keittoaika.

- Ota purkit ja kannet hieman jäähtymään. Muista varoa niiden kuumuutta! Kaada hillo varovasti purkkeihin. Hillo on löysää, se jähmettyy jäähtyessään. Sulje purkit varoen niiden kuumuutta! Nosta purkit jäähtymään.

-Pian alkaakin kuulua iloinen napsahtelu, kun kannet vetäytyvät kiinni jäähtyessään. Laske Naps-äänet. Jos niitä on vähemmän kuin purkkeja, se tarkoittaa sitä, että jokin ei ole sulkeutunut kunnolla. Tarkista kansista mikä purkki se on ja käytä se ensin.


5 kommenttia:

  1. Porkkanahillo on todella hyvää...se maistuu, toisinaan ei ehdi kuin lusikasta suuhun :D

    nami-hiiri

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että kokeilit ohjetta! :) kerkesitkös yhtään maistamaan? Voisin itsekkin kokeilla tuota.

    T:SLYsi

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa herkulliselta ja näyttääkin =)

    VastaaPoista
  4. Tätäpä kokeilen, kunhan ennätän :)

    VastaaPoista
  5. Empä ole porkkanahilloa koskaan maistanut, näyttää makoisalta. Uskaltaiskohan kokeilla... :)

    t. SLY24 emo

    VastaaPoista