tiistai 5. maaliskuuta 2013
Sahramikuppikakut
Sahrami tekee näiden kuppikakkujen värin ihanan kellertäväksi, jonka puolesta sopivat tarjottavaksi loistavasti pääsiäisen aikaan. Ohje on Leila Lindholmin -Kuppikakkuja olkaa hyvä kirjasta. Vinkkinä ohjeessa on, että koristelua kannattaa kokeilla strösselin sijaan kanelilla. Valmistin näitä 60.v juhliin, joten koristelin vähän juhlavammiksi kullanvärisellä strösselillä. Pitää kyllä kokeilla joskus kaneliakin. :)
Ohjeella tulee 12kpl.
***
3 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g voita
1,5tl sahramia
1dl kuohukermaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
( 1rkl vaaleaa rommia )
Tuorejuustokuorrute
60g pehmeää voita
100g philadelphia tuorejuustoa
4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- Vatkaa munat, sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi sahramin kanssa, lisää joukkoon kuohukerma ja kiehauta. Sekoita neste munavaahtoon.
-Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan. Mausta taikina rommilla.
- Täytä muffinivuoat 2/3 taikinalla. Paista 175 asteessa 15-20min.
( kuuluu jäädä sisältä vähän tahmeiksi )
- Sekoita kuorrutteen ainekset sileäksi seokseksi. Levitä veitsellä kuppikakkujen päälle. Koristele strösselillä tai kanelilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä lukija! Tule auta voittamaan nälkä ja tee lahjoitus kehitysmaiden naisviljelijöiden hyväksi (11.3-10.4.13). Voisula
VastaaPoistaKiitos lahjoituksesta Kimara Kimara! Maailma on nyt parempi paikka.
VastaaPoista