torstai 28. helmikuuta 2013

Vehnälimput


 Perheeni arvostaa itse tehtyä leipää ja  leivonkin niitä ainakin 2x viikossa, siltikään pakastimeen asti leivät eivät ehdi :) Vaihtelun vuoksi tein tällä kertaa näitä vehnälimppuja joiden ohjeen löysin Leivotaan lehdestä.
                                                   ***
                                              6dl maitoa
                                             50g hiivaa
                                            1rkl siirappia
                                             2tl suolaa
                                      12-13dl vehnäjauhoja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja lisää siirappi, suola ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi jauhoitetulla leivinalustalla. Kohota taikinaa liinalla peitetyssä kulhossa n.40min. Jaa taikina neljään palaan.
Leivo paloista paksuhkot patukat. Muotoile patukoista kaksi leipää letittämällä kaksi taikinapatukkaa yhteen. Tee leivistä samanmittaisia kuin käyttämäsi leipävuoat. Vuoraa kaksi 1,5l leipävuokaa leivinpaperilla ja nosta limput niihin.
Anna leipien kohota vielä liinalla peiteltynä n.40min. Paista leipiä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n.25-30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti