maanantai 11. tammikuuta 2016

Banaani-kauraletut


Ainakin toistaiseksi meillä tehdään kahdet eri pöperöt. Perheelle normi ruoat ja leivonnaiset itselleni kokkailen  FODMAP- ruokavalioon sopivia ruokia. Pitkään olen  kärsinyt IBS-oireista joihin ruokavalio toivottavasti auttaa. Ruokavalio sisältää hyvin vähän FODMAP-hiilihydraatteja. Vältettäviä tuotteita ovat esimerkiksi vehnä, ruis, ohra, pavut, sipulit, sienet, jotkin kaalikasvit ja hedelmät sekä jogurtit, joihin on lisätty kuitua purukumit, pastillit, monet kevyttuotteet, kivelliset hedelmät kuten luumu, nektariini ja persikka. Niissä on paljon sokerialkoholeja eli ksylitolia, sorbitolia, laktitolia, maltitolia, mannitolia tai isomaltia. Erityisesti jogurtit, tuorejuustot, myslit, kevyttuotteet, makeiset ja proteiinipatukat sisältävät helposti "piilo-FODMAP-hiilihydraatteja", kuten inuliinia. Vältettäviä ovat myös ruuat, joissa on fruktoosia enemmän kuin glukoosia, kuten omena, päärynä, vesimeloni, mango ja hunaja. 
***
Aluksi kun tutustuin valikoimaan, mitä saa syödä ja mitä ei, tuli tunne, että enhän voi syödä enään mitään, mutta onneksi on tämä internetin avartava maailma josta löytyy paljon aiheeseen liittyvää tietoa sekä mahtavia  blogeja herkullisia reseptejä pullollaan. :) 
***
Nämä banaani-kauraletut ovat siis ihan ensimmäinen FODMAP-ruokakokeiluni.Puolitin ohjeen ja siitä tuli 5 lettua normipannulla paistettuna. Resepti löytyi Tiinan blogista.

Banaani-kauraletut (n. 25 pientä lettua)
5  kananmuna
 2 banaania
  2dl kaurahiutaleita
 0,5tl leivinjauhetta
   0,5tl kardemummaa

-Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi blenderissä.Paista voissa tai kylmäpuristetussa kookosöljyssäSyö letut turkkilaisen jogurtin ja marjojen kanssa.Reseptistä saa helposti gluteenittoman vaihtamalla hiutaleet tattarihiutaleisiin.
 Mikäli haluat nemaidottomana paista kookosöljyssä ja syö esim. kookoskermavaahdon kanssa (itse käytin laktoositonta viskikermaa).

1 kommentti:

  1. Noihin kirjain yhdistelmiin en ole tutustunut aiemmin, mutta banaanilettuihin kyllä Ü
    Pitääpä paistaa niitä taas lähipäivinä....
    Ihan oikeasti poikkesin vain huikkaamaan - Iloista Pääsiäistä!
    Terkuin n-h
    http:nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista