Nämä tuorejuustokuorrutteiset pekonimuffinssit ovat varma menestys isänpäivän aamupalalla.
Ohje löytyi uusimmasta Pirkka-lehdestä.
1pkt Amerikan pekonia
100g voita
2 kananmunaa
1prk kermaviiliä
50g maustekurkkuviipaleita
30g punaleima Emmental juustoraastetta
3dl sämpyläjauhoja
2tl leivinjeuhetta
Päälle:
1rs Paprika-chili tuorejuustoa
-Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista n.20min. Nosta rapeat pekonit talouspaperin päälle valumaan. Hienonna.
-Sulata rasva ja lisää joukkoon munat kermaviili ja hienonnetut maustekurkkuviipaleet.
-Lisää juustoraaste ja puolet pekonimurusta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan varovasti käännellen.
-Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 225 asteessa 12-15min.
-Kuorruta hieman jäähtyneet muffinssit tuorejuustolla (notkista tarvittaessa tilkalla maitoa).Ripottele pinnalle loput pekonimurut.
Paljon onnea kaikki Isät!
Ompas hauska suolainen muffinssi-idea! Hyvän näkösiä! :)
VastaaPoista