sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Omenajuustokakku



Sly28 kierroksella arpaonni suosi minua Herkku Leivonta tehdellä 2nron verran. Ensimmäisen lehden kolahdettua postilaatikkoon ja sen luettuani päätin heti, että teen tätä omenajuustokakkua jonka ohje löytyi s.8. Nyt kun se on tehty -ja syötykin, niin voin kyllä kehoittaa teitä kaikkia kokeilemaan tätä! Valuta kakun päälle vaniljakastiketta tai kinuskikastiketta, oman makusi mukaan. Kumpikin sopii loistavasti.  Se vaara kakussa kyllä on, että syö itse siitä puolet ihan niinkuin huomaamattaan ;)
                                                                                   
Pohja:
135g kaurakekseja
1,5rkl fariinisokeria
50g voita

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
150g creme fraichea
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
1mm suolaa
3tl vaniljasokeria
1/2tl kanelia
2,5rkl maissitärkkelystä
3/4dl kermaa
2 kananmunaa
2 keltuaista
3 keskikokoista punaista omenaa
( esim. Red Delicious ) 

Kauramuru:
75g voita
1 1/4dl farinisokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
2/3dl kaurahiutaleita 
( laitoin 1dl )
2tl kanelia
- Hienonna kaurakeksit. Lisää fariinisokeri ja voisula joukkoon. Vuoraa  22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. 
- Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan sokerit, suola, kaneli ja maissitärkkelys. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma, kananmuna ja keltuaiset, sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle, levitä pinta tasaiseksi. Kuori ja kuutioi omenat ja ripottele juustotäytteen päälle. 
-Sekoita kauramurun ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Ripottele se omenoiden päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 200° 10 min ja laske lämpötila 160°. Jatka paistamista n.40-45min. Kakku saa hieman "hytistä" keskeltä. Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Parhaimmillaan kakku on aikaisintaan seuraavana päivänä. 

                                                               
                                                                       


5 kommenttia:

  1. Muhkea herkku, kaunis kuva jo pelkästään houkuttaa paistamaan, maistamaan...

    VastaaPoista
  2. Itsekin tätä herkkua suunnittelin kokeilevani. Lehti on vain pullollaan sellaisia herkkuja, ettei tiedä mistä aloittaisin. Yrttibostonia tuli tehtyä, samoin nektariinipiirakkaa. Blogista ne löytyvät kunhan ehdin postaamaan.

    VastaaPoista
  3. Lehdestä tosiaan löytyy herkkuja joka makuun. Täytyykin käydä kurkkaamassa Mintun blogia! Itse ajattelin toteuttaa seuraavaksi sieltä jonkin leipäreseptin.
    Kuvasta on kiittäminen Iidaa 8 )

    VastaaPoista
  4. Täytyypä kirjoitella ylös ja kokeilla, kunhan kaverin omenat kypsyvät. :) Näyttää kyl niin herkulta, että mahtaako kukaan muu siitä saada.. ;D

    VastaaPoista