tiistai 5. helmikuuta 2013
Pekaani-banaanikakku
Party Liten kutsuilla tarjosin tätä herkullista kakkua. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua -ja paljon muuta. On siinä kirjassa vaan niin mahtavia reseptejä, kunpa vaan olisi aikaa kaikkia niitä tehdä! :)
***
150g pehmeää voita
1dl sokeria
2dl tomusokeria
3 kypsää banaania
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl kanelia
1/2tl inkivääriä
ripaus suolaa
75g pekaanipähkinää ( jätin kokonaan pois )
- Kuumenna uuni 175asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan, lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää seokseen kokonaiset pekaanipähkinät ( säästä muutama halutessasi koristeeksi ) .
Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan. Laita säästämäsi pähkinät voidellut, jauhoitetun vuoan pohjalle ja kaada taikina niiden päälle.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n.30min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi. --Minun uunissa tuo 30min paistoaika ei ollut riittävä, pidin 40min. Kumoa kakku jäähtyneenä, koristele tomusokerilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Laitanpas kirjan nimen korvan taa...kiitos!
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä, tätä voisi kokeilla! :)
VastaaPoistaHei, ihana blogi sinulla. :-)
VastaaPoistaKyllä näkee, että olet varsinainen "jauhopeukalo".
Terveisiä tämän kierroksen Salaiselta Marttaystävältäsi.
Kiitos! :)
VastaaPoista