keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Geishajäädyke


Loppiaisena jälkiruoka, jonka ohjeen bongasin joskus kotileipurilta. Jätin punssin / baileysin pois ihan vaan koska kumpaakaan ei sattunut olemaan kaapissa, ja maku jäi mielestäni vähän "pliisuksu". Joten jos tätä teet kannattaa jompaa kumpaa laittaa, se tuo kyllä mukavan lisämaun :)
***
4 keltuaista
4rkl tomusokeria
4dl kuohukermaa
4 valkuaista
150g Geisha suklaata
2rkl punssia / baileysta
                    Koristeluun geisha suklaarouhetta ja mansikoita

- Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vahdoksi. Raasta tai hienonna kylmässä pidetty suklaa. Sekoita raaste ja punssi keltuaisvaahtoon. 
Vaahdota kerma ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja loput tomusokerista ja nostele viimeiseksi seokseen.
- Kaada seos jäädykevuokaan. (Itse laitoin ihan pitkulaiseen foliovuokaan jonka vuorasin kelmulla ) Laita vuoka pakastimeen mieluiten yön ylitse. 
- Kumoa kakku hyvissä ajoin tarjoiluvadille ja laita takaisin pakastimeen. Ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua, koristele suklaalastuilla ja mansikoilla.

1 kommentti: