maanantai 24. syyskuuta 2012

Kinuski-banaanipiirakka


Tein tätä viikonloppuna jälkiruoaksi ja voi että kun oli herkullista! :) Ohjeen löysin  täältä. Ohjeesta poiketen, käytin itse Sunnuntai valmis murotaikinaa pohjaksi.
                                                 
                                              ***

                                  1 valmis murotaikina
                              1tlk ( 400g ) maitotiivistettä
                                    1 vaniljatanko
                                  4dl kuohukermaa
                         2,5dl paksua kreikkalaista jogurttia
                                      3 banaania

                                Sokerikyllästetytpähkinät
                                1 pieni pussi manteleita
                             1 pieni pussi saksanpähkinöitä
                                     1 valkuainen
                                      1dl sokeria
                                     1tl kanelia


- Keitä maitotiivistettä kinuskiksi 1,5-2h,  jäähdytä se hyvin. Kauli taikinasta piirakkavuokaan pohja. Paista pohjaa 175 asteessa n.15min. Jäähdytä pohja. Tee tässä vaiheessa sokerikyllästetyt pähkinät, jotta nekin ehtivät myös jäähtyä kunnolla ennen piirakan päälle laittoa.
-Sekoita mantelit ja pähkinät sekä kevyesti haarukalla vatkattu valkuainen. Lisää sokeri ja kaneli. Kaada massa uunipellille ja paista 175 asteessa n.10 min.

- Halkaise vaniljatanko, poista siemenet, lisää ne kuohukermaan ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti sekä kinuski nuolijalla käännellen. Kinuskin ei tarvitse sekoittua massaan kovin tasaisesti. Maun kannalta on hyvä jos sielä on muutamia kinuskisattumia. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Koristele pinta banaaniviipaleilla sekä sokerikyllästetyillä pähkinöillä.

                             
 
                             

                               
                       
                                     
                                         

2 kommenttia:

  1. Voi että, näyttääpä hyvältä! Tätä täytyykin kokeilla joskus...

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannattaa kokeilla! Älyttömän hyvää ;)

    VastaaPoista