torstai 13. syyskuuta 2012

Lihapiirakka


Kävin selailemassa lautasellesi blogia ja sain sieltä inspiraation tehdä iltapalaksi lihapiirakoita. Tai siis oikeastaan yhden ison uunipellin kokoisen, josta leikkasin salmiakkikuvioisia lihiksiä :)
Kokeilin tällaista, vähän erilaista versiota joka on peräisin kotileipurilta. Todella hyvää!  :)

                                      ***
                               Kuoritaikina
                      2 porkkanaa --> keitä ja soseuta
                             7dl vehnäjauhoja
                             1ps kuivahiivaa
                          200g pehmeää margariinia
                                 1tl suolaa
                             1dl kermaviiliä

- Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muotoile palloksi, laita kelmua ympärille ja kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

                                   Täyte
                         1,5dl keitettyä puuroriisiä
                            400g jauhelihaa
                          1 sipuli kuutioituna
                            1dl kermaviiliä
                             1 kananmuna
             suolaa, grillimaustetta, paprikamaustetta

- Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja mausteet. Lisää sekaan riisi ja kermaviili. Sekoita massa tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne samankokoisiksi levyiksi. Laita toinen levyistä uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä täytemassa levyn päälle ja siirrä toinen levy kanneksi. Painele reunoja kiinni toisiinsa kevyesti. Voitele pinta kananmunalla. Paista 200 asteessa n.25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti