maanantai 17. joulukuuta 2012

Nopea perunalaatikko


Jos ei jaksa tehdä perunalaatikkoa perinteiseen tapaan, tämä on  hyvä ja nopea ohje sen valmistukseen.
              Alkuperäinen ohje on vuoden-99 Yhteishyvä lehdestä.
                                          ***
                                   1kg perunoita
                               -vettä ja suolaa keittämiseen
                             
                             3/4 -1l kulutusmaitoa
                                1dl sokeria
                             1/2dl vehnnäjauhoja
                               voita vuoan voiteluun
-Kuori ja lohko jauhoiset perunat kattilaan, lisää vettä niin, ne peittyvät ja 1tl suolaa. Kypsennä pehmeiksi.
Kaada keitinvesi kulhoon, sitä voi käyttää laatikoiden massassa jos tuntuu että on liian paksua. Survo perunat.
- Lisää jauhot ja sokeri ja vähitellen vatkaten niin paljon maitoa, että saat sakean vellin kaltaisen sileän seoksen.
- Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 150 asteessa tunnin ajan. Tarjoa heti.

5 kommenttia:

  1. Oihan perunalaatikko!
    Miks' ei ole jo Joulu !

    VastaaPoista
  2. Nyt täytää sanoa että en edes muista miltä perunalaatikko maistuu, niin pitkä aika on siitä kun viimeksi olen maistanut. Resepti vaikuttaa sen verran helpolta että pitäsiköhän kokeilla...

    VastaaPoista
  3. Teit hienon Royal -kääriksen slysivuille! En löytänyt postausta, joten kysyn näin, että millä teit tai mitä on se 'jäkälän' näköinen vattujen joukossa siinä päällä? Kookosta vai mitä?

    VastaaPoista
  4. Kiitos anonyymi lukija! Se valkoinen siinä päällä on tomusokeria.En ole ehtinyt laittamaan postausta vielä....yritän ehtiä joulunpyhinä :)

    VastaaPoista
  5. "Nopea perunalaatikko" on erittäin helppo ja nopea arkiruoka - kuin perunamuusi. Perunamuusin ystäville erinomaisen hyvä vaihtelun tuoja. Kannattaa valmistaa kahta ruokailua varten - säilyy jääkaapissa hyvin parikin päivää. Siirapilla makeuttaminen antaa mielestäni paremman lopputuloksen ja myös fariinisokeri on hyvä makeuttaja. Taloussokeria en käytä kuin ainoastaan "pakkotilanteessa". 2 tuntia on hyvä paistoaika, mutta tuntikin tuottaa hyvän tuloksen.

    Kun perunat kuorii ja paloittelee lohkoiksi ennen keittämistä, niin lohkot keitetään vähässä vedessä ja keittotappioiden välttämiseksi soseutetaan keittoveteen.

    VastaaPoista