Päivä meni näitä leipiä tehdessä, mutta oli sen arvoista :) Kohottamisen aikana ehti hyvin käydä lenkillä, sai samalla nauttia ihanan keväisestä auringonpaisteesta! Ohjeesta tulee 2 leipää, itselläni tosin ei meinannut tupperin silikonivuoat piisata kun niin hyvin paisuvat uunissa. Taikina kannattaakin jakaa kolmeen vuokaan.
Leipä säilyy hyvin. Sen maku on parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisen jälkeen
***
1l piimää
50g hiivaa
3dl siirappia
3dl vehnäleseitä
3dl maltaita
3dl ruisjauhoja
1tl suolaa
n.1l karkeita vehnäjauhoja
- Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen esimerkiksi puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata, ja se jää melko löysäksi. Jaa taikina voideltuihin pitkänmallisiin leipävuokiin.
- Anna leipien kohota noin 2 tuntia.
- Paista leipiä 2 1/2-3 tuntia ensin 170 asteessa ja sitten, kun leivät ovat kohonneet ja pinta alkaa tummua, alenna lämpötila 160 asteeseen kunnes ovat kypsiä. Peitä leivät samalla kevyesti foliolla.
- Voitele pinnat paiston aikana muutaman kerran siirappi-vesiseoksella: 0,5dl vettä ja 0,5dl siirappia.
Tämä resepti pitää jättää muistiin. Tykkään saaristolaisleivästä. Hauskasti ovat sinun leivät kohonneet!
VastaaPoistaTosiaan kohosivat niin, että ajattelin mahtuvatko uunista edes ulos! :D
VastaaPoista