torstai 20. heinäkuuta 2017

Gluteeniton suklaakakku


Tämä on helppo"mökkikakku" jonka tekemiseen ei tarvita vatkainta.  Kakun voi helposti muuttaa "tavis" -versioksi vaihtamalla jauhot vehnäjauhoihin. Suosittelen kokeilemaan  
kaakaojauheen sijasta sulatettua suklaata, näin kakusta tulee mehevä ja suklaisempi.
***
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4dl sokeria
3/4dl kaakaojauhetta
2tl soodaa
1tl vaniljasokeria
250g maitorahkaa
1/2dl maitoa
150g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. 
- Sekoita maitorahka ja maito keskenään. Lisää kuivat aineet joukkoon.
- Lisää sulatettu rasva -tässä vaiheessa myös sulatettu suklaa, kananmunat.
- Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhoitettuun 2l:n kakkuvuokaan.
- Paista 175° uunissa n. 1 tunti. 


2 kommenttia:

  1. Heipä hei, täällä Sly, joka ryhtyy pakettia sinulle kokoamaan, yritän olla huolellinen, mutta silti ripeä. Mukavaa, että sain sinut parikseni!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva että saadaan kierros käyntiin! :)

    VastaaPoista