sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Daim-juustokakku


Daim-juustokakku ohjetta on tullut vastaan monessakin eri blogissa. Nyt minäkin sitä vihdoin ja viimein tein, ja voi pojat, että oli hyvää! Minulle, joka olen perso juustokakuille tämä on kyllä vaarallinen herkku -vyötärön seutua ajatellen ;) Tätä tulee varmasti tehtyä vielä monta, monta kertaa tulevana kesänä...
                                                                            ***
                                                 150g Marianne -tai Domino täytekeksejä
                                                           50g sulatettua margariinia
                                                            1rkl maitoa tai vettä
                                                                          Täyte:
                                                                   5 liivatelehteä
                                                              2,5dl vispikermaa
                                                    200g maitorahkaa tai tuorejuustoa
                                                                    0,5dl sokeria
                                                                 2tl vaniljasokeria
                                                     60g ( 1kpl ) Daim-suklaapatukka
                                                                 2rkl sitruunanmehua
                                                                           Päälle:
                                                    60g ( 1kpl ) Daim-suklaapatukka
- Hienonna keksit, sulata voi ja lisää se keksimurujen joukkoon. Sekoita ja lisää maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan  ( halk.18-22cm )  pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Mausta sokereilla. Hienonna Daim-patukka veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon.
- Kuumenna sitruunanmehi kiehuvaksi esim.juomalasissa mikrossa ja liota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liiveteneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai yön yli.
-Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle Daim-patukka. Pursota reunoille halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

1 kommentti:

  1. Voi, voi, mikä herkku!
    Täällä ei Ikea saa enää myydä makeisiaan, joten linjat eivät Dajmin vuoksi kärsi Ü!

    VastaaPoista