lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kermainen kanapiirakka


 Tämä muhkea ja ruokaisa piiras sopii mainiosti esim. illanistujaistarjottavaksi. :) 
***
Pohja
150g voita
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 muna jääkaappikylmänä
- Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja sekoita kulhoon jauhojen ja suolan kanssa. Sekoita keskenään murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 min. Painele taikina irtopohjavuoan ( halk.25cm ) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225° n.10min. Anna pohjan jäähtyä. Laske uunin lämpötila 200°.
Kerma-kanatäyte
1 pieni kesäkurpitsa
1keltasipuli
1punasipuli
1 punainen paprika
300g broilersuikaletta
2dl kermaviiliä
3 munaa
2 dl kermaa
1dl parmesanraastetta
aurinkokuivattuja tomaatteja ( maun mukaan ) 
kirsikkatomaatteja koristeluun
- Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika. Silppua sipulit. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Nosta sivuun lautaselle. Ruskista broilersuikaleet, lisää vihannekset joukkoon. Laita kermaviili kulhoon ja lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Kääntele pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja broilerkasvisseos muna-kermaseoksen joukkoon. Lisää sekaan halutessasi mausteita oman makusi mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele kirsikkatomaatit päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta saanut kauniin värin ( n.40min ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti