lauantai 7. joulukuuta 2013

Vaniljajuustokakku


Tein pikkujouluihin tämän kakun, jonka täytteen maku luo jouluisen tunnelman. Alkuperäinen ohje on kinuskissalta. Siinä ohjeessa päällinen tuli mansikkasoseesta, minä tein päällisen tällä kertaa kuitenkin glögistä.  :=)
                                                                                ***
                                                                              Pohja:
                                                                    175 g piparkakkuja
                                                                       75 g margariinia
                                                                    Vanilja-riisitäyte:
                                                                    1 ½ dl puuroriisiä
                                                             8 dl vettä (riisin keittämiseen)
                                                            ¼ tl suolaa (riisin keittämiseen)
                                                                       5 liivatelehteä
                                                                    2 dl kuohukermaa
                                        500 g Valion Vanilla-vaniljakastiketta (huom: ei Flora Vanilla!)
                                                                        ¾ dl sokeria
                                                                    1 rkl vaniljasokeria
                                                                          3 rkl vettä
                                                  Päällinen3liivatetta, 2dl glögiä ja1dl vettä
-Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
-Huuhtele puuroriisi. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä (n. 15-20 minuuttia). Jäähdytä ja huuhtele riisiä kylmällä vedellä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon vaniljakastike, sokeri, vaniljasokeri ja puuroriisi.
-Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Sekoittele täytettä, kunnes se hieman paksuuntuu eikä täytteen riisi painu kulhon pohjaan. Kaada vasta sitten vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
-Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan. Kuumenna neste. Sulata joukkoon liivatelehdet. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada täytteen päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele ja siirrä tarjoilulautaselle.
             
                                                                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti