keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Raikas mangojuustokakku


***

n. 300g digestive-keksejä
n. 120g voita
8kpl liivatelehtiä
400g maustamatonta tuorejuustoa
5dl kuohukermaa
 tilkka kiehuvaa vettä (alle puoli desiä)
2dl sokeria
6tl vaniljasokeria 
 puolikkaan sitruunan mehu

Päällys:

2 piltin mango-sosetta
2kpl liivatetta
2rkl vettä

*** 

1. Murenna keksit murusiksi ja sekoita pehmeä rasva joukkoon. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sekoita sillä välin tuorejuustoon sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

3. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate nopeasti tuorejuuston sekaan, ohuena norona kaataen ja kokoajan sekoittaen.

4. Lisää kermavaahto nostellen esim. nuolijalla tuorejuuston sekaan.

5. Kaada valmis seos irtopohjavuokaan, tasoita pintaa tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

6. Kun kakku on hyytynyt tarpeeksi, voi valmistaa päällysteen. Liuota liivatteita kylmässä vedessa n. 5-10min, sitten sulta ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivate mangososeen joukkoon huolellisesti ja nopeasti, kaada sen jälkeen kakun päälle. Tasoita tarvittaessa. Laita kakky takaisin jääkaappiin ja anna päällysten hyytyä. Nauti hyvästä kakusta! (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti