tiistai 20. elokuuta 2013

Kaali-jauhelihapannu


Viime aikoina on tullut katseltua paljon kevyitä ruoka ja leivonnaisohjeita. Liekö syy "kesäkilot" vaiko se, että pääsee käyttämään kesällä kasvattamaansa satoa ;) Joka tapauksessa tämä resepti on K-ruoka pirkasta ja hyvä sellainen! Ruokaisamman tästä saa jos paistaa kylkeen kananmunat, mutta menee hyvin ilman niitäkin.

                                                                   ***                        
                                                           400g jauhelihaa
                                                             n.400g kaalia
                                                           1 kesäkurpitsa
                                                            2 porkkanaa
                                                               1 sipuli
                                                            2rkl sinappia
                                                            2tl oreganoa
                                                            1tl timjamia
                                                             1tl suolaa
                                                       3/4tl mustapippuria
                                                          ( 1-2dl vettä )
                                                         4 kananmunaa
                                                                öljyä
- Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esim.juustohöylällä. Kuutioi kesäkurpitsa. Raasta karkealla terällä porkkanat. Hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää pannulle kaali, porkkanat ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää sekaan kesäkurpitsat.
- Mausta seos ja paista kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta ne pannun päälle. Tarjoa halutessasi lisäksi valkosipulimajoneesia ja valkosipulikurkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti