tiistai 20. elokuuta 2013
Kaali-jauhelihapannu
Viime aikoina on tullut katseltua paljon kevyitä ruoka ja leivonnaisohjeita. Liekö syy "kesäkilot" vaiko se, että pääsee käyttämään kesällä kasvattamaansa satoa ;) Joka tapauksessa tämä resepti on K-ruoka pirkasta ja hyvä sellainen! Ruokaisamman tästä saa jos paistaa kylkeen kananmunat, mutta menee hyvin ilman niitäkin.
***
400g jauhelihaa
n.400g kaalia
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 sipuli
2rkl sinappia
2tl oreganoa
1tl timjamia
1tl suolaa
3/4tl mustapippuria
( 1-2dl vettä )
4 kananmunaa
öljyä
- Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esim.juustohöylällä. Kuutioi kesäkurpitsa. Raasta karkealla terällä porkkanat. Hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää pannulle kaali, porkkanat ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää sekaan kesäkurpitsat.
- Mausta seos ja paista kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta ne pannun päälle. Tarjoa halutessasi lisäksi valkosipulimajoneesia ja valkosipulikurkkuja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti