keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pekoni-kanttarellipiiras


Viime aikoina on tullut leivottua paljon makeita leivonnaisia, nyt piti saada jotain suolaista välillä. Pakastimen uumenistakin löytyi sopivasti vielä yksi pieni pussillinen viime vuotisia kanttarelleja!
                                               Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta.
                                                                    ***
                                                                 Pohja
                                            100g voita tai margariinia
                                                         2,5dl vehnäjauhoja
                                                             0,5dl vettä
                                                              ( suolaa )
                                                 
                                                       Täyte
                                                            170g pekonia
                                                          3dl kanttarelleja
                                                    1 kesäsipuli varsineen
                                                200g paprika-chili tuorejuustoa
                                                          2 kananmunaa
                                                            lihamaustetta

-Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja halutessasi ripaus suolaa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

-Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Lisää joukkoon silputut kantarellit ja silputtu sipuli varsineen, kääntele hetki. Sulata joukkoon paprika-chilituorejuusto. Sekoita lopuksi vielä munat ja mausta lihamausteella. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti