tiistai 4. kesäkuuta 2013
Merellinen lasagne
Tämä on niiiin hyvää "lassea", että.... :)
***
n.600g lasagnelevyjä
450g katkarapuja
450g tonnikalaa
Valkokastike:
2-3kpl valkosipulin kynttä
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1,5rkl tomaattipyrettä
1tl viherpippurimursketta
1tl suolaa
1,5rkl kalaliemijauhetta tai
1/2 kalaliemikuutioita
n.2dl maitoa
2,5dl kermaa
1,5rkl kuivattua tilliä
400g juustoraastetta
- Kuullota hienonnetut valkosipulin kynnet voissa. Lisää joukkoon jauhot, mausteet ja nesteet. Keitä kastiketta kasaan n.10min ajan. Lisää lopuksi kuivattu tilli.
- Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain aloittaen kastikkeesta, sitten lasagnelevyt, katkaravut ja tonnikala jne. Jätä pinnalle viimeiseksi kerrokseksi kastike jonka päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa n.tunnin ajan ja anna vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei!
VastaaPoistaTämä kuulostaa hyvältä lasagneohjeelta. Jäin kuitenkin pohtimaan, onko valkokastikkeen nesteen määrä oikea. Ohjeessa on 2 dl maitoa ja 2,5 dl kermaa. Vehnäjauhoja on 2 dl.
Terveisin
Tiina