tiistai 2. huhtikuuta 2013

Rahka-raparperipiiras


Pääsiäismyyjäisiin tein tätä mehevää raparperipiirakkaa myytäväksi. Ohjeella tulee uunipellinen tai 2kpl syvähköä foliovuokaa. Parhaimmillaan piirakka on vasta seuraavana päivänä. :)
                                       ***
                                      Pohja
                              4 lasia vehnäjauhoja
                                 2 lasia sokeria
                                 2tl soodaa
                               250g voisulaa
                               1 kananmuna
                      1 lasi kermaviiliä tai piimää
                                     Täyte
                            2 prk maitorahkaa
                               1 lasi sokeria
                               2 kananmunaa
                              2tl vanilliinisokeria
                              1 sitruunan mehu
                         200g raparperin paloja

- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon voisula ja sekoita. Jaa taikina  2 osaan. Lisää toiseen osaan muna ja kermaviili / piimä ja sekoita tasaiseksi, jätä toinen osa odottamaan. Levitä taikina uunipellile tai vuoan pohjalle. Levitä raparperin palat tasaisesti pohjan päälle.
-Yhdistä täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparpereiden päälle ja murusta toinen osa taikinasta piirakan päälle. Paista 200 asteessa n.30-40min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti