maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pulled pork


eli pitkään kypsytettyä possua sämpylän välissä. Tämä on helppo, tosin valmistusaikaa vaativa ruoka, jolla kätevästi ruokkii isommankin kotisohvalla jääkiekkopeliä jännittävän joukkueen! :)
                           Ohje on Sikke, ruokaa rakkaudella ohjelmasta.
                                                          ***
                                 1,5kg luutonta possunselkää tai kylkeä
                                   2tl suolaa, mustapippuria myllystä
                                              2 sipulia paloina
                                           1 valkosipulinkynsi
                                 2 isoa pulloa savunmakuista barbeque-kastiketta
                                    Suuria rapeakuorisia sämpylöitä
- Hiero liha suolalla ja pippurilla jota saa olla reilusti. Laita kannelliseen uunipataan. Lisää joukkoon paloitellut sipulit lihan ympärille. Lisää barbeque-kastiketta niin, että se peittää lihan sekä sipulit. Paista 110 asteessa 5h.  Paiston aikana pataa ei tarvitse -eikä saisi välillä availla, vaan antaa rauhassa olla uunissa koko ajan. Ravista pataa kunnolla ennen kuin avaat kannen, nosta liha kastikkeesta. Revi se kahdella haarukalla "riekaleiksi". Tarjoa ison sämpylän välissä ja valele kastiketta päälle.
                             
                             
     
                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti