maanantai 11. helmikuuta 2013
Kinuskinen juustokakku
Pullahiiren makeat kakut kirjasta on peräisin tämä ohje. Ajattelin ensin, että onkohan kovin äklömakeaa, mutta ei, tuorejuusto ja ranskankerma tasapainottavat makua hyvin. Vieraat ainakin tykkäsivät kovasti! :)
***
Pohja
200g täysjyvävehnäkeksejä
70g voita
( käytin margariinia, voi tekee pohjan liian kovaksi ja hankalaksi leikata )
- Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada keksimuru pohjalle, painele tasaisesti joka puolelle.
Täyte
220g pehmeitä kermatoffee karamelleja
1prk ( 397g ) kondensoitua maitoa
725 maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl ruokokidesokeria
5 kananmunaa
- Pilko kermatoffeekarkit pieniksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon sokeri sekä kondensoitu maito. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan, kunnes massa on hyvin sekaisin. Lisää joukkoon munat ja vatkaa massaa vain sen verran, että munat ovat sekoittuneet hyvin joukkoon. Nostele lopuksi täytteen joukkoon pilkotut kermatoffeepalat.
- Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Suojaa kakku foliolla, jotta pinta ei pitkän paiston aikana pala. Nosta kakku 160 asteiseen uuniin 1,5 tunnin ajaksi. Nosta kakku jäähtyneenä kylmään yön ylitse.
Kuorrute
1,5dl ranskankermaa
1,5dl vispikermaa
2rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
kinuskikastiketta
- Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa seosta, kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon ja vatkaa vielä kunnolla ainekset sekaisin. Levitä kuorrute tasaisesti kylmän juustokakun päälle. Koristele pinta kinuskikastikkeella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti