maanantai 5. marraskuuta 2018

Kanaa tomaatti-pekonikastikkeessa



Tämä täyttävä ruoka sopii tarjottavaksi monen eri lisäkkeen kanssa, meillä tätä tarjottiin pyhäinpäivänä riisi-ja  kermaperuna vaihtoehdoin. Maustaa kannattaa rohkeasti oman maun mukaan. 
***
4 annokseen tarvitset;
25g voita
2rkl oliiviöljyä
8 nahatonta ja luutonta kananrintaa (itse käytin ohuita fileepaloja)
Kastike
25g voita
2rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienoksi pilkottuna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 sellerinvarsi hienoksi pilkottuna
4 pekoniviipaletta kuutiona (laitoin koko paketin)
400g tomaattimurskaa 
2rkl tomaattipyrettä
ruskeaa sokeria maun mukaan
1dl vettä
1rkl tuotetta basilikaa silputtuna
1rkl tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa, pippuria 
-Valmista ensin kastike. Sulata voi isossa kattilassa öljyn kanssa. Lisää sipulit, selleri ja pekoni. Kuullota alhaisessa lämmössä hetki, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita joukkoon tomaattimurska- ja pyree. Lisää maun mukaan sokeria, vesi, suolaa ja pippuria. Kiehauta, hauduta kastiketta välillä hämmentäen 15-20 min, kunnes sakenee. 
-Sulata voi öljyn kanssa isossa paistinpannussa. Lisää kanapalat, paista 4-6 min kummaltakin puolelta, kunnes ruskistuvat tasaisesti. 
-Hämmennä basilika ja persilja kastikkeeseen. Lisää kanapalat. Hauduta kannen alla 10-15 min. Tarkista kanan kypsyys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti