lauantai 26. huhtikuuta 2014

Sitruunamunkit


Sly 27 kierroksella parini laittoi huhtikuun paketin mukana minulle tämän ohjeen. Koska vappu on tuossa tuokiossa, ja olen sitruksen ystävä niin näitähän oli heti pakko kokeilla! :)

Munkit
25g hiivaa
1dl maitoa
2rkl sokeria
1 muna
2tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua sitruunankuorta
3dl vehnäjauhoja
75g voita
2rkl rahkaa

Kreemi
1 1/4dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettukuori
2dl sokeria
4 keltuaista
3rkl maissi tärkkelystä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna sekä inkivääri ja sitruunan kuori. Lisää vähitellen jauhoja ja rahka sekä huoneenlämpöinen voi. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Pyörittele palloiksi ja anna kohota vielä vartti ennen paistamista.

Paista munkin 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Pyörittele sokerissa.

Valmista kreemi. Mittaa kattilaan sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeri. Kiehauta. Sekoita kattilassa keltuaiset ja maissitärkkelys. Kaada kuuma sokeriliemi päälle ja siirrä massa takaisin kattilaan. Kypsennä niin kauan, että kreemi saostuu. Siivilöi ja jäähdytä. Pursota reilusti munkkien sisään.


3 kommenttia:

  1. Maistuis kyllä hiirellekin, vaikka pullaa on masu täys!

    VastaaPoista
  2. Tälläisia vois vapuksi tehdä :P

    VastaaPoista
  3. Minä tilasin vuosia sitten ihan tähän pursottamiseen tarkoitetun tyllan ja vielä se on korkkaamatta... Tästä ideastahan voisi soveltaa Arnold donitsien täytettyjä donitseja! :D

    VastaaPoista