perjantai 9. marraskuuta 2012

Voileipäkakkuleipä


Sunnuntaina on isäinpäivä. Ajattelin tehdä tarjottavaksi voileipäkakun joka on ihan kokonaan itse tehty, siihen tulevaa leipää myöden :) Leivästä saa hyvin leikattua 3-4 ohutta viipaletta. Sen voi myös pakastaa, silloin kannattaa laittaa kelmua viipaleiden väliin ja kääriä sen jälkeen koko leipä pakastuskelmuun. Leivän voi paistaa irtopohjavuoassa kuten kuvan leipä tai kahdessa pitkänomaisessa vuoassa.
                                       ***
                                    50g hiivaa
                                    6dl maitoa
                                     3rkl öljyä
                                    1/2tl suolaa
                                    2tl sokeria
                        n.1.2l vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
- Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito ja öljy kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ensin ihan pieneen nestemäärään. Lisää loppu neste, suola, sokeri ja lähes kaikki jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi kunnes irtoaa hyvin kulhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota taikinaa peitettynä n.40min.
- Leipo taikinasta pyöreä leipä. Nosta leipä voideltuun vuokaan. Pistele leipä ja kohota vielä liinan alla n.40min.
- Paista leipä uunin alatasolla 175asteessa n.40min. Käännä uunin lämpö pois ja paista leipää vielä 15min jälkilämmössä. Anna leivän jäähtyä liinalla peitettynä.
                                 

7 kommenttia:

  1. Kiva idea tehdä käytettävä leipäkin itse! :) Meillä ei varmaankaan isänpäivää mitenkään ihmeellisesti juhlita, mutta voisin hyödyntää ideaa pojan syntymäpäivätarjoiluihin parin viikon päästä! :)

    VastaaPoista
  2. Yhdyn Kirsi-Riksin kommenttiin, on tosiaan mukava ajatus tehdä voileipäkakun pohjakin itse! Enpä ole aikaisemmin tähän törmännytkään, vaan tavallista on juurikin valmiiseen leipään tehty kakku. Mutta hienoa että joku jaksaa tehdä itse alusta loppuun! ^___^

    VastaaPoista
  3. Itse tehty leipä on kyllä jotenkin ihan maailman parasta. Mukakava idea tämä että voileipäkakkuun tuleva leipä on tehty jo irtopohjavuokaan niin muoto on jo valmiiksi oikeia.

    Isää kyllä hemmotellaan teillä.

    VastaaPoista
  4. Kiva idea tehdä itse voileipäkakun leipä =)

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä! Juurikin ystäväni kaipaili juhliinsa voileipäkakkua. Taidanpa hyödyntää tätä ohjetta...

    VastaaPoista
  6. Huomasin nyt kun tein tällä leivällä kakun, että kannattaa kostutta sitä aika reippaasti. En tiedä leikkasinko pohjalevyn paksummaksi kuin muut levyt, mutta syödessä oli aika kuivahko vaikka mielestäni sitä hyvin kostuttelinkin.... :)

    VastaaPoista
  7. Tätä tulen ehdottomasti kokeilemaan! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista