sunnuntai 6. toukokuuta 2012
Mallaslimppu
Limpun ohjeen olen ottanut suoraan Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella kirjasta. Vaihtelua limppuun saa kun lisää taikinaan erilaisia siemeniä, pähkinöitä, rusinoita kuivattuja hedelmiä yms. Itse tein ihan tällä perusohjeella ja hyvää oli näinkin :)
***
1l piimää
2rkl suolaa
50g hiivaa
3dl siirappia
3dl leseitä
3dl ruisjauhoja
3dl maltaita
10-12dl vehnäjauhoja
- Sulata ensin hiiva suolaan, sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita niistä ja piimästä paksu puuro, johon lisäät siirapin.
- Nostata kaksi tuntia lämpimässä paikassa ja paista sitten uunissa 160 asteessa 2,5 tuntia. Taikinasta tulee kaksi vuokaleipää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti