sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mallaslimppu


Limpun ohjeen olen ottanut suoraan Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella kirjasta. Vaihtelua limppuun saa kun lisää taikinaan erilaisia siemeniä, pähkinöitä, rusinoita kuivattuja hedelmiä yms. Itse tein ihan tällä perusohjeella ja hyvää oli näinkin :)
                                          ***
                                       1l piimää
                                      2rkl suolaa
                                       50g hiivaa
                                      3dl siirappia
                                      3dl leseitä
                                      3dl ruisjauhoja
                                      3dl maltaita
                               10-12dl vehnäjauhoja
- Sulata ensin hiiva suolaan, sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita niistä ja piimästä  paksu puuro, johon lisäät siirapin.
- Nostata kaksi tuntia lämpimässä paikassa ja paista sitten uunissa 160 asteessa 2,5 tuntia. Taikinasta tulee kaksi vuokaleipää.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti