maanantai 9. huhtikuuta 2012

Setsuuri


Pääsiäispöytään leivoin tätä setsuurileipää. Leipä oli oikein maukasta ja sopi todella hyvin punaviinilampaan kanssa jota tein pääruoaksi :)  Ohjeella tulee 2 leipää.
                                           ***
                                       5dl maitoa
                                   1 pala tuorehiivaa
                                       2tl suolaa
                                      1tl kuminaa
                                      1tl fenkolia
                               1tl jauhettua pomeranssinkuorta
                                      2dl siirappia
                                     8dl vehnäjauhoja
                                     7dl ruisjauhoja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella taikinaan vähitellen. Kohota taikinaa peiteltynä tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä n.tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Laita vuoat uuniin, alenna lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä.
               
                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti