maanantai 9. huhtikuuta 2012
Setsuuri
Pääsiäispöytään leivoin tätä setsuurileipää. Leipä oli oikein maukasta ja sopi todella hyvin punaviinilampaan kanssa jota tein pääruoaksi :) Ohjeella tulee 2 leipää.
***
5dl maitoa
1 pala tuorehiivaa
2tl suolaa
1tl kuminaa
1tl fenkolia
1tl jauhettua pomeranssinkuorta
2dl siirappia
8dl vehnäjauhoja
7dl ruisjauhoja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella taikinaan vähitellen. Kohota taikinaa peiteltynä tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä n.tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Laita vuoat uuniin, alenna lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti