maanantai 9. huhtikuuta 2012

Punaviinilammas


Pääsiäiseksi piti saada lampaasta valmistettua ruokaa. Selailin paljon erilaisia reseptejä kunnes löysin tämän punaviinilampaan reseptin! Tätä meillä kyllä tehdään vielä monta kertaa :)
                                                ***
                                    1kg lampaan tai karitsan paistia
                                             1,5tl suolaa
                                      1tl rouhittua mustapippuria
                                      1/2dl vehnäjauhoja
                                             3rkl öljyä
                                          2rkl oliiviöljyä
                                          4 salottisipulia
                                       3 valkosipulinkynttä
                                       1 iso kesäkurpitsa
                                          4 porkkanaa
                                            2,5dl vettä
                                       1 lihaliemikuutio
                                       1,5dl punaviiniä
- Jos käytät pakastelammasta, anna paistin sulaa jääkaapissa 1-2 vrk. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista hyvin! Leikkaa paisti 2cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa, ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla n,1,5 tunnin ajan, kunnes lammas on mureaa.
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti