tiistai 7. helmikuuta 2012

Appelsiinijuustokakku

                                 
Juustokakut on mun heikkous, oli parempi viedä tämä tuliaisiksi kaverille ettei tule itse syötyä koko kakkua :)
                                                ***
                                    220g keksiä muruina
                                    120g voisulaa
- Sekoita aineet keskenään, painele pohjaksi irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla.
                                               ***
                                              Täyte
                                 350g appelsiinituorejuustoa
                                  1,5dl Creme fraichea
                                       2dl tomusokeria
           3 liivatelehteä jotka liotettu n. 10 min. kylmässä vedessä
                                       1 sitruunan mehu
                                      2dl kermaa vaahtona
- Kiehauta sitruunan mehu, liota joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää joukkoon viimeiseksi sitruunamehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan,anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
                                            Kiille
                                  2dl appelsiinimehua
                                     4 liivatelehteä
- Kiehauta appelsiinimehu, liota joukkoon liivatteet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, kaada kakun päälle. Hyydytä kakkua vielä n.2tuntita ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Rupean nyt tekemään sinun juustokakkuasi, katsotaan mitä saan aikaan:)

    VastaaPoista
  2. Hyvää tuli mutta laittaisin vähemmän sokeria

    VastaaPoista