torstai 2. helmikuuta 2012

Runebergin torttu


Näitä tosin voisi ehkä kutsua Runebergin leivoksiksi :)

***
200g margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl mantelijauhetta
2,5dl korppujauhoja jossa 
mukana 2-3 murennettua piparkakkua
1dl grahamjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja 
vatkaa ne hyvin joukkoon.
       Yhdistä mantelijauhot, korppujauhot, vehnä- tai grahamjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-munavaahtoon.
      Voitele suorakaiteen muotoinen (koko noin 20 x 25 cm) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.    
 Kypsennä 175 asteessa n.35 min.  Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.  Sekoita tomusokeriin sen verran vettä tai sitruunamehua, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi leivoksen päälle. Koristeeksi päälle vielä nokare vadelmahilloa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti