sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Jäädyke

Pyhäinpäivän jälkiruokana oli turkinpippuri jäädyke. Olen aikaisemmin tehnyt tätä marianne crushista ja se on kyllä mielestäni parempaa kuin tämä turkinpippuri versio. Mietin, että seuraavaksi voisi kokeilla esim. dumle tai daim rouheista. Onko kukaan kokeillut tehdä niistä jäädykettä?
***
150g turkish pepper rouhetta / marianne crushia
2 munaa
0,5dl sokeria
3dl kuohukermaa
- Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota eri astiassa kerma, yhdistä vaahtoo muna-sokeri vaahtoon. Estääksesi rouheen pohjalle painumisen sen raskastekoisuuden vuoksi, sekoita se nopeasti vaahtoon ja laita aika nopeasti jäädykevuokaan ja pakastimeen. Ota sulaan n.puoli tuntia ennen tajoilua.

1 kommentti: