maanantai 3. heinäkuuta 2017

Raparperihillo uunissa


Kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa raparperihilloa uunissa. Helppoa tehdä, ja hyvää tuli. Tummempaa tosin kuin perinteisesti keittämällä tulisi.  Kuva ei kyllä valitettavasti mitenkään edustava tuotteelle ole, mutta kokeile rohkeasti siitä huolimatta :)  Ohje löytyi netistä googlettamalla.
 
500g raparperin varsia
2 dl sokeria
1vaniljatanko
**
-Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljansiemenet. Laita myös vaniljatanko vuokaan. Sekoita ainekset vuoassa.
- Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa.
- Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti