sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Bagelit


Vihdoin oli aikaa tehdä näitä bageleita joiden ohjeen sain sly24 pariltani. Todella maukkaita näistä tuli, vaikka ulkonäkö oli vähän jotain muuta kuin oikein leipomossa valmistetuissa.. ;)
                                                                  Ohjeella tulee n.24kpl.

                                                                                ***
                                                                         50g hiivaa
                                                                   5dl lämmintä vettä
                                                                1/2dl vaaleaa siirappia
                                                                          2tl suolaa
                                                                          1rkl öljyä
                                                                13-14dl vehnäjauhoja
                                                                       Keittämiseen:
                                                                          n.3l vettä
                                                                        4rkl sokeria
                                                              Voiteluun ja koristeluun:
                                                                       kananmuna
                                            seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä tai juustoraastetta

- Murenna hiiva kulhoon ja liuota se lämpimään veteen. Lisää siirapi, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaa samalla. Vaivaa taikinaa n.5min ajan jauhotetulla leivinpöydällä.
- Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna nousta leivinliinalla peiteltynä noin tunnin.

- Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se 24 yhtä suureen palaan. Pyöritä palat pitkulaisiksi patukoiksi, joiden päät pvat hiukan ohuemmat kuin muu osa. Kierrä patukat rinkeleiksi ja kiinnitä päistä yhteen. Nosta bagelit jauhotetun leivinpaperin päälle ( muuten ne saattavat jäädä pöytään kiinni ) ja kohota vielä n.20. liinan alla.

- Laita uuni lämpenemään 225°. Keitä sokeri ja vesi isossa kattilassa. Nosta kerrrallaan 2-3 bagelia kattilaan ja keitä n.2-3min. Kääntele bageleita muutama kerta ympäri keittämisen aikana.
Nosta bagelit vedestä reikäkauhalla. Voitele munalla ja dippaa siemeniin tai juustoraasteeseen. Nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 12-15min -> kunnes ovat saaneet kullanruskean värin.
- Anna bageleiden jäähtyä hiukan, ennen kuin halkaiset ne veitsellä. Täytä haluamillasi herkullisilla täytteillä.

                                                 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että kokeilut näitä =) pitäis itsekkin kokeilla joku viikonloppu =)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Tein ehkä vähän liian pieniä, oli vähän vaikeuksia halkaista ja täyttää, mutta hyviä olivat silti. ;)

    VastaaPoista