perjantai 4. lokakuuta 2013

Kukkakaali-kanttarellipaistos


Näin syksyllä alkaa pyöriä tv:ssä kesän tauolla olleet ohjelmat. Niin myös Sikke-ruokaa rakkaudella ohjelma josta tämä resepti on peräisin. Ja tätä kyllä kannatti kokeilla! :)
                                                                                 ***
                                                           1 keskikokoinen kukkakaali
                                                           1 paketti pekonia pilkottuna
                                                              100g pieniä kanttarelleja
                                                               muutama oksa persiljaa
                                                               1 sipuli hienonnettuna
                                                                         2 munaa
                                                                      2 dl kermaa
                                                                1 dl juustoraastetta
                                                                    ripaus sokeria
Irrota kukkakaali nupuiksi ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä, jossa on ripaus sokeria. Paista pekonia, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää kanttarellit ja paista seos rapeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla persiljalla.
Valmista munamaito yhdistämällä munat ja kerma. Pane kukkakaalinuput vuokaan, kaada munamaito päälle, ripottele pekonisieniseos pinnalle, sekoita kevyesti, lisää juustoraaste pinnalle ja kypsennä uunissa 180 asteessa puolisen tuntia.

1 kommentti:

  1. Voi että kun näyttää ja kuulostaa herkulliselta :P

    VastaaPoista