mimmin keittiöstä löytyi näiden pikkupizzasten ohje. Vaikka taikinasta tuleekin 40-50kpl, olisi varmaankin kannattanut tehdä tuplasatsi. Nuoriso napsi näitä mennen tullen ja jouduimme isännän kanssa pitämään kunnolla puolemme, että saimme edes pari maistaa itsekin :)
***
9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja - puolet ja puolet
250g rasvaa
3,5dl kylmää maitoa
pala hiivaa
1,5tl suola
Täyte:
800g ruskistettua jauhelihaa johon mausteena
sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa, parikajauhetta, aromisuolaa
Päälle:
Tomaattiviipaleita ja juustoraastetta
- Pohjataikina, nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja leivo siitä pikkupullia ja kohota ne hyvin.
-Painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla kunnon syvennys pullan keskelle jotta täytettä mahtuu paljon,voitele reunat munalla.
- Täytä pikkupiirakat, ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste. Kohota piirakoita vielä hetki. Paista 200-225 asteessa n.10.15min. Huomio paistaessa, että jos pohjat ovat paineltu kovin ohuiksi, myös palavat herkästi!
Nuo on kyllä hyviä, itsekin tulee tehtyä aina pakkaseen pikku satsi, saa mies sitten pientä iltapalaa :D
VastaaPoistaVoi vitja kyllä varmasti on hyviä =)
VastaaPoista