maanantai 26. elokuuta 2013

Lohipiirakka muna-riisitäytteellä


                         Tämän ruokaisan piirakan ohjeen olen löytänyt  kinuskikissalta.
                                     Maistui niin vieraille, kuin talon omalle väellekin :)
                                                                   ***
                                           1 pkt (500 g) voitaikinaa (esim. esikaulittu)
                                       225-250 g lämmin- tai kylmäsavulohta (perattuna)
                                                         1 keitetty kananmuna
                                                         1 ¼  dl keitettyä riisiä
                                                             ¼ dl ruohosipulia
                                                                  ½ dl tilliä
                                                             1 prk kermaviiliä
                                                                 valkopippuria
                                                        ( 1 kananmuna voiteluun )

- Ota voitaikina pakkasesta sulamaan huoneenlämpöön. Lämminsavulohta käyttäessäsi poista nahka ja ruodot. Leikkaa kala pieniksi paloiksi.
Keitä kananmuna kovaksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Keitä riisi. Silppua ruohosipuli ja tilli. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Rouhi joukkoon lopuksi hieman valkopippuria.
-Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Levitä toiselle puolelle täyte ja nosta toinen puoli taikinasta kanneksi. Nipistä reunat yhteen. Voitele munalla. Pistele piirakkaan reikiä haarukalla.
-Mahdollisia koristeita varten voit kaulita torttutaikinalevyä ohuemmaksi ja ottaa siitä muotillakuvioita. Asettele koristeet kevyesti painaen voidellun piirakan päälle ja voitele nekin vielä munalla. Koristelun voi täydentää vaikkapa viher- tai roseepippureilla. 
-Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Nam! Pitäisikin äitiä pyytää taas tekemään lihapiirakkaa :) Saunan jälkeen sitä ja lasillinen kylmää maitoa, parasta!

    VastaaPoista
  2. Tätä on joskus useinkin tehty, helppo tekoinen ja hyvä.

    VastaaPoista