Viikonlopuksi piti saada jotain hyvää ja kevyttä kahvin kanssa tarjottavaksi. Mikäs tähän vuodenaikaan olisikaan parempaa kuin mustikkakakku. :D
Pohja:
2 munaa
2dl sokeria
0.5dl gluteenitonta
jauhoseosta
0,5dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk maustamatonta
tuorejuustoa
3dl marjaista
kevytjogurttia
2dl marjoja
0,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
6kpl liivatelehtiä
2dl vaahtoutuvaa kermaa
Päälle:
5dl mustikoita
2dl laimeaa marjamehua
1dl hyytelösokeria
-Leikkaa irtopohjavuoan pohjan
kokoinen leivinpaperi, laita se vuoan pohjalle. Vatkaa munat ja
sokeri. Siivilöi jauhoseos varovasti vaahtoon. Kaada vuoan
pohjalle, paista 200 asteessa n.10 min. Jätä pohja jäähtymään
vuokaan siksi aikaa kun teet täytteen.
-Sekoita
huoneenlämpöisen tuorejuuston sekaan jogurtti, soseutetut marjat ja
sokerit. Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5min, purista niistä
vesi pois. Kiehuta kattilassa vesitilkka ja lisää liivatteet
joukkoon ja sekoita. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada haalea
liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Vatkaa kerma ja lisää se nostellen joukkoon. Kaada täyte
kakkupohjan päälle, anna hyytyä ainakin 4h, mielellään yön yli.
- Laita mustikat
hyytyneen kakun pinnalle, valmista hyytelösokerikuorrutus. Kiehauta
mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kun
liemi kiehahtaa uudelleen nosta liedeltä ja anna jäähtyä pari
minuuttia. Lusikoi marjojen päälle. Säilytä kakku kylmässä.
Nam, syyskuun pakettisi on valmis ja odottaa vain lähetys lupaa :D
VastaaPoistaHauskaa odotusta pimeneviin iltoihin ;)
T:Sly:si
Blogissani on sinulle haaste. Sorry :) Ei tartte ottaa vastaan, jos ärsyttää :)
VastaaPoistaKiitos Osakainen haasteesta! Se olikin sen verran laajempi, että vaatii hetken pohdinnan ennen vastauksia ;)Mutta yritän jossain vaiheessa siihen paneutua oikein ajan kanssa! :D
VastaaPoista