perjantai 16. elokuuta 2013

Kevyt mustikka-jogurttikakku


Viikonlopuksi piti saada jotain hyvää ja kevyttä kahvin kanssa tarjottavaksi. Mikäs tähän vuodenaikaan olisikaan parempaa kuin mustikkakakku. :D
                                                                   Pohja:
                                                                 2 munaa
                                                               2dl sokeria
                                               0.5dl gluteenitonta jauhoseosta
                                                        0,5dl perunajauhoa
                                                          1tl leivinjauhetta
                                                                Täyte:
                                             1prk maustamatonta tuorejuustoa
                                                  3dl marjaista kevytjogurttia
                                                              2dl marjoja
                                                             0,5dl sokeria
                                                         1rkl vaniljasokeria
                                                          6kpl liivatelehtiä
                                                  2dl vaahtoutuvaa kermaa
                                                             Päälle:
                                                          5dl mustikoita
                                                  2dl laimeaa marjamehua
                                                     1dl hyytelösokeria

-Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperi, laita se vuoan pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri. Siivilöi jauhoseos varovasti vaahtoon. Kaada vuoan pohjalle, paista 200 asteessa n.10 min. Jätä pohja jäähtymään vuokaan siksi aikaa kun teet täytteen.

-Sekoita huoneenlämpöisen tuorejuuston sekaan jogurtti, soseutetut marjat ja sokerit. Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5min, purista niistä vesi pois. Kiehuta kattilassa vesitilkka ja lisää liivatteet joukkoon ja sekoita. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada haalea liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma ja lisää se nostellen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle, anna hyytyä ainakin 4h, mielellään yön yli.

- Laita mustikat hyytyneen kakun pinnalle, valmista hyytelösokerikuorrutus. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi marjojen päälle. Säilytä kakku kylmässä.


3 kommenttia:

  1. Nam, syyskuun pakettisi on valmis ja odottaa vain lähetys lupaa :D
    Hauskaa odotusta pimeneviin iltoihin ;)

    T:Sly:si

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle haaste. Sorry :) Ei tartte ottaa vastaan, jos ärsyttää :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Osakainen haasteesta! Se olikin sen verran laajempi, että vaatii hetken pohdinnan ennen vastauksia ;)Mutta yritän jossain vaiheessa siihen paneutua oikein ajan kanssa! :D

    VastaaPoista