keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperimehu


Hyvä keino hyödyntää raparperisatoa on tehdä siitä raikasta mehua. Tällä ohjeella sitä on yksinkertaista valmistaa. Säilytä mehua kylmässä ja laimenna sitä noin suhteessa 1+4, 
eli 1 osa mehua ja 4 osaa vettä.
***
( 2 pullollista )
1kg raparperia
1,5l vettä
5dl sokeria
2tl sokeria
2tl sitruunahappoa
2 sitruunan mehut
-Huuhdo raparperin varret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Keitä paloja vedessä n.15min ajan sekoittamatta, ettei mehusta tule sakkaista! 
- Siivilöi mehu ja heitä raparperipalat pois
- Kiehauta mehu uudestaan ja lisää siihen sokeri, sitruunahappo ja sitruunanmehu. Jäähdytä.
- Kaada mehu pulloihin suuta myöden ja sulje hyvin. 

5 kommenttia:

  1. Täälläpäin ainakin on niin kovat helteet, että mehu maistuu! =)

    VastaaPoista
  2. Raparperia pitäisikin taas käydä vilkaisemassa.

    VastaaPoista
  3. Kesän raikas juoma, joka maistuu talvellakin!
    Terkuin
    nami-hiiri

    P.S.
    Postilaatikkosi on ilmeisesti täynnä, kun pieni rakentava uteluviesti palautui.
    com vai fi ? :D

    VastaaPoista
  4. voi ei, se on com!! mulla käynyt pieni virhe..... :)

    VastaaPoista
  5. Aika helpoltahan tuo mehun valmistus näyttää..

    VastaaPoista