maanantai 27. toukokuuta 2013

Suklaiset sitruunapikkuleivät


Huhtikuun leivotaan lehdessä oli paljon erilaisia juhlatarjoiluun sopivia reseptejä. Sitrusleivonnaisten ystävänä, testasin tätä pipariohjetta ja taidanpa tehdä näitä myös viikonlopuksi yo-juhliin. Tosin, suklaa pitäää yrittää saada niihin siistimmin... ;) Tällä ohjeella tulee n.50kpl.

                                                          ***
                                                    1dl sokeria
                                             4 3/4dl vehnäjauhoja
                                                  1tl leivinjauhetta
                                                200g voita, kylmänä
                                                 1 munankeltuainen
                                             1 sitruunan raastettu kuori
                                       50g tummaa suklaata -koristeluun

- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja lisää ne sokeri-jauhoseokseen. Nypi ainekset sekaisin taikinaksi.
Lisää joukkoon keltuainen ja sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina 4 palaan. Pyörittele palat sormenpaksuisiksi patukoiksi. Leikkaa jokainen patukka n.5cm pitkiksi pikkuleiviksi. Nostele pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla n.10min. Jäähdytä uunnipellin päällä.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta sulanutta suklaata pikkuleipien päälle koristeeksi. Anna suklaan asettua hetki ennen tarjoilua.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti