tiistai 21. toukokuuta 2013
Ruispalat
Lomalta palailtu kotikulmille ja ylioppilasjuhla valmisteluitakin jo aloiteltu! :D
Nämä ruipalaset eivät kylläkään juhlapöytään ole menossa, vaan ihan omalle väelle tein nakkikeiton kaveriksi. Myllärin valmiista ruisleipäaineksista saa helposti ja nopeasti tuoretta ruileipää. Ohje on suoraan pussin kyljestä :) Kannattaa kokeilla!
Ruispalat n.24kpl
9dl vettä
25g hiivaa tai 1/2pss kuivahiivaa
16,5dl ruisleipäainesta
-Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää ruisleipäainesja vaivaa taikina pehmeäksi, pehmeämmäksi kuin esim.pullataikina. Peitä taikinakulho tiiviisti muovikelmulla tai liinalla. Kohota lämpimässä paikassa n.60min.
- Kauli kohonneesta taikinasta n.3cm:n paksuinen levy, runsaasti jauhoitetulla pöydällä. Jauhoita myös hyvin taikinan pinta kaulittaessa. Pistele taikinalevy haarukalla ja leikkaa paloiksi esim.taikinapyörällä.
- Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä peiteltynä vielä n.40min.
- Kostuta leipien pinta vedellä juuri ennen paistoa. Paista ruispalat 250 asteessa n.25min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä on ihan parasta leipää ja säännöllisesti minäkin sitä leivon!
VastaaPoista