tiistai 5. helmikuuta 2013

Pekaani-banaanikakku


Party Liten kutsuilla tarjosin tätä herkullista kakkua. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua -ja paljon muuta. On siinä kirjassa vaan niin mahtavia reseptejä, kunpa vaan olisi aikaa kaikkia niitä tehdä! :)
                                                ***
                                    150g pehmeää voita
                                         1dl sokeria
                                    2dl tomusokeria
                                   3 kypsää banaania
                                      2 kananmunaa
                                    3dl vehnäjauhoja
                                     1tl leivinjauhetta
                                      1/2tl kanelia
                                     1/2tl inkivääriä
                                       ripaus suolaa
                                  75g pekaanipähkinää ( jätin kokonaan pois )
- Kuumenna uuni 175asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan, lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää seokseen kokonaiset pekaanipähkinät  ( säästä muutama halutessasi koristeeksi ) .
Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan. Laita säästämäsi pähkinät voidellut, jauhoitetun vuoan pohjalle ja kaada taikina niiden päälle.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n.30min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi. --Minun uunissa tuo 30min paistoaika ei ollut riittävä, pidin 40min. Kumoa kakku jäähtyneenä, koristele tomusokerilla.
                                   

4 kommenttia:

  1. Laitanpas kirjan nimen korvan taa...kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvältä, tätä voisi kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, ihana blogi sinulla. :-)

    Kyllä näkee, että olet varsinainen "jauhopeukalo".

    Terveisiä tämän kierroksen Salaiselta Marttaystävältäsi.

    VastaaPoista