Tämä klassinen tarjottava kelpaa aina niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin!
***
1pkt savoiardi keksejä
500g mascarponea
2 munan valkuaista
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
1-2dl vahvaa kahvia
0,5dl kahvilikööriä
1rkl appelsiinimehua
1.Aloita valmistamalla keksien kostuke keittämällä mukillinen vahvaa kahvia. Sekoita kahvin joukkoon tilkka appelsiinimehua, kahvilikööriä ja 1tl vaniljasokeria.
2.Notkista
mascarpone erillisessä kipossa nuolijan avulla. Sekoita joukkoon 1tl
vaniljasokeria ja 1dl tomusokeria.
4.Asettele keksit kakkuvuoan pohjalle. Paloittele jäljelle jääviin rakoihin pienempiä keksipaloja. Kostuta keksit kahviseoksella ainakin kahteen kertaan. Avuksi sopii hyvin lusikka tai pullasuti.
5.Kaada puolet juustotäytteestä hyvin kostutettujen keksien päälle.Tee toinen kerros samalla tavalle, eli asettele keksejä juustotäytteen päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä keksien päälle. Tasoita pinta lusikan avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
6.Irrota tiramisu kakkuvuoasta ja sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta.
Takuuvarma herkku :) Tiramisu eri variaatioineen on meillä suuri herkku.. Itse yllätyin aikanaan Italiassa kuinka eri makuisia tiramisuja saadaan aikaiseksi :)
VastaaPoistaTiramisua en ole jostain syystä koskaan kokeillut tehdä. Mukava tuntuu kovin vaikealta. Tämä oli varmasti super hyvää.
VastaaPoistaMoikka ja kiitos kommentista blogissani! :-) Täältähän löytyy vaikka mitä ihania herkkuja!
VastaaPoistaHuomasin, että tämä Tiramisun ohje ja työvaiheet on kopioitu suoraan blogistani, joten olisi mielestäni kohteliasta ilmoittaa se tekstissäsi :-) Kiitos!
Anteeksi kovasti, tarkoitukseni ei ollut olla epäkohtelias!
VastaaPoistaTosiaan, otin joskus ohjeen talteen blogista. Kun sitä sitten tein ja postasin tänne huomasin etten ollutkaan laittanut mihinkään muistiin mistä osoitteesta sen otin. Niinpä sitten päätin olla mainitsematta ohjeen alkuperää lainkaan...
Olen kovin pahoillani jos asia sinua loukkasi! :)