keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Sahramikakku


Kyllä masentaa nämä pimeät ja harmaat päivät! Nyt on paikallaan piristää itseään Turkin lomamatkalta tuodulla tuliaisella -sahramilla, ja samalla lohduttautua sillä, että uusi matka koittaa sinne tulevana keväänä! :) 

***
200g margariinia
2tl sahramia
2 kananmunaa
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
4dl vehnäjauhoja

- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon sahrami, leivinjauhe ja maito vatkaten samalla. Lisää viimeiseksi jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi nuolijalla taikinaa nostellen. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.45min.
Anna kakun jäähtyä, siivilöi tomusokeria päälle.


4 kommenttia:

  1. Kahvikakuissa sahrami on ihan parasta - antaa väriä ja makua.
    Varmaan olet käyttänyt sitä ruuassakin....sahramikanaa, -riisiä, kalakastiketta.....jopa ripaus kermavaahtoon jäätelölle...

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa minulla on aika vähän reseptejä joihin sitä käyttäisin, varsinkin ruokiin tulee käytettyä vähemmän. Otan mielelläni reseptejä vastaan! ;)

    VastaaPoista
  3. En ole ikinä käyttänyt tai edes maistanu mitään missä olisi sahramia. :P Mahtaakohan tuota saada mistään Suomessa...?

    VastaaPoista
  4. Itse olen aina tuonut ulkomailta sitä, mutta tuli mieleeni, että olisinko joskus nähnyt prima tai meiran mausteena sitä?! :) Voin laittaa sinulle postitse sitä tulemaan pienen pussillisen jos haluat? Laitat vaan minulle sähköpostiin osoitetietosi! Niin saat kokeilla sitä esim. joululeivonnaisiin! :)

    VastaaPoista