torstai 15. marraskuuta 2012

Lohta suolapedillä


Resepti on yhteishyvä 2/12 lehdestä. Lukiessani sitä alkoi vähän epäilyttää, että antaako suola tarpeeksi kalaan makua nahan kautta samantien uunissa, mutta kyllä vaan, tuli oikein maukasta! Ohjeesta poiketen lisäsin kyllä kalan pinnalle vähän hienoa suolaa sekä kalamaustetta :)
                              ***
                      n.700g lohifile
                        1 sitruuna
                      n.300g merisuolaa

- Kaada uunivuoan pohjalle merisuolaa, aseta lohifile suolapedille. Viipaloi päälle sitruuna. Kypsennä 200 asteessa n.20min.

2 kommenttia:

  1. Täällä hiirenkolon seutuvilla :D laitetaan kokonainen kala merisuolalla vuorattuna uuniin paistumaan ja sitten vasaralla naputetaan kovettunut suola pois - maukasta on !

    VastaaPoista
  2. Oi, alkoi tekeen mieli uunissa paistettua kalaa. :)

    Blogissani on tunnustus sinulle. :)

    VastaaPoista