maanantai 8. lokakuuta 2012

Sisäpaistia punaviinikastikkeessa


Mikä sen ihanampi tapa viettää vesisateiset viikonlopun päivät sisätiloissa, kuin laittaa maukasta ruokaa slow food tyylillä :) Ohjeesta tulee n.7hlölle.
                                               ***
                                  1,5kg naudan sisäpaisti
   -Ota liha pari tuntia ennen käsittelyä huoneenlämpöön. Jos lihassa on paljon kalvoa, poistele niistä isommat.  Kuumenna pannulla voi-öljyseos kullanruskeaksi. Ruskista lihan pinnat kauttaaltaan kiinni. Hiero pinnoille possumaustetta.  Laita paistopussiin:
                                   200g porkkaa paloina
                                   50g juuriselleriä paloina
                                   200g sipulia paloina
- Nosta paisti juuresten päälle pussiin. Paista 200 asteessa n.2h. Laita kypsä paisti kylmään jäähtymään mielellään seuraavaan päivään. Ota paistoliemi talteeen kattilaan paistopussista.

                                              Kastike
                                            200g voita
                                          2dl vehnäjauhoja
- Ruskista jauhoja voissa. Lisää joukkoon vedellä jatkettua, kuumennettua paistolientä 1l, koko ajan sekoittaen. Keitä 10min välillä sekoittaen.
-Lisää kastikkeeseen 100g voita sekä 2-2,5dl punaviiniä -riippuen siitä, kuinka voimakkaan punaviinin maun kastikkeeseen haluat!

-Siivuta paisti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kaada uunivuoan pohjalle vähän kastiketta, lihasiivut limittäin ja kaada päälle loppu kastike. Nostele paistinsiivuja siten, että kastiketta menee myös siivujen väliin. Laita foliota päälle ja kuumenna uunissa 200 asteessa n.25 min.
Tarjoa esim. kermaperunoiden ja kiehautettujen herneiden kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti