maanantai 15. lokakuuta 2012

Poropiiras


      Tarjosin tätä vieraille viikonloppuna eikä palaakaan jäänyt!
         Sen perusteella voisin sanoa, että hyvää on ;)
                                           ***
                                    Pohjataikina
                                 2dl creme fraichea
                                      50g voita
                                     1tl soodaa
                                     1tl suolaa
                              2,5dl vehnäjauhoja
                                        Täyte
                              400g poron käristelihaa
                                     1rkl voita
                                     1rkl öljyä
                               puolikas sipuli silputtuna
                                1tl viherpippurimurskaa
                               0,5tl valkopippuria
                                     1tl  suolaa
                            200g leipäjuustoa kuutiona
                                   2 kananmunaa
                                    3dl maitoa
- Aloita ruskistamalla poronliha sekä sipulisilppu voi-öljyseoksessa. Lisää mausteet, hauduta liha melkein kypsäksi.
Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet, lisää joukkoon creme fraiche. Sekoita taikina nopeasti. Painele pohja piirakkavuokaan. Kaada poronliha taikinapohjan päälle. Lisää myös juustokuutiot. Kaada piirakan päälle lopuksi munamaitoseos. Paista 225 asteessa n.35min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti