maanantai 15. lokakuuta 2012
Poropiiras
Tarjosin tätä vieraille viikonloppuna eikä palaakaan jäänyt!
Sen perusteella voisin sanoa, että hyvää on ;)
***
Pohjataikina
2dl creme fraichea
50g voita
1tl soodaa
1tl suolaa
2,5dl vehnäjauhoja
Täyte
400g poron käristelihaa
1rkl voita
1rkl öljyä
puolikas sipuli silputtuna
1tl viherpippurimurskaa
0,5tl valkopippuria
1tl suolaa
200g leipäjuustoa kuutiona
2 kananmunaa
3dl maitoa
- Aloita ruskistamalla poronliha sekä sipulisilppu voi-öljyseoksessa. Lisää mausteet, hauduta liha melkein kypsäksi.
Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet, lisää joukkoon creme fraiche. Sekoita taikina nopeasti. Painele pohja piirakkavuokaan. Kaada poronliha taikinapohjan päälle. Lisää myös juustokuutiot. Kaada piirakan päälle lopuksi munamaitoseos. Paista 225 asteessa n.35min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti