tiistai 7. elokuuta 2012

Naan-leivät


Naan-leivät sopivat tarjottavaksi kaikkien ruokien kanssa. Itse useimmiten teen niitä keittoruokien kyytipojaksi :)  Ohjeesta tulee 8 leipää.
                                            ***
                                      Taikinajuuri
                                  1dl maitoa
                              1,5dl maustamatonta jogurttia
                                     2dl vehnäjauhoja
                                  1/2pss ( 2tl ) kuivahiivaa
                                      1tl sokeria
                                      1/2tl suolaa
                                        Lisäksi:  
                                    1 kananmuna
                                  3,5dl vehnäjauhoja
                                 25g voita / margariinia
                                        Voiteluun:
                                          Voisulaa

- Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, sokeri ja suola vehnäjauhoihin, sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota 20min. lämpimässä paikassa.
- Lisää taikinaan vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Paloittele taikina 8 osaan ja painele pyöreiksi ( halk.12cm ) leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille, kohota vielä 10min, paista 225-asteessa n.8-10min.
- Voitele kuumat leivät voisulalla, peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.
                                         
                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti