tiistai 7. elokuuta 2012
Naan-leivät
Naan-leivät sopivat tarjottavaksi kaikkien ruokien kanssa. Itse useimmiten teen niitä keittoruokien kyytipojaksi :) Ohjeesta tulee 8 leipää.
***
Taikinajuuri
1dl maitoa
1,5dl maustamatonta jogurttia
2dl vehnäjauhoja
1/2pss ( 2tl ) kuivahiivaa
1tl sokeria
1/2tl suolaa
Lisäksi:
1 kananmuna
3,5dl vehnäjauhoja
25g voita / margariinia
Voiteluun:
Voisulaa
- Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, sokeri ja suola vehnäjauhoihin, sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota 20min. lämpimässä paikassa.
- Lisää taikinaan vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Paloittele taikina 8 osaan ja painele pyöreiksi ( halk.12cm ) leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille, kohota vielä 10min, paista 225-asteessa n.8-10min.
- Voitele kuumat leivät voisulalla, peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti