sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Helppo raparperipiirakka


Raparperit ovat nyt parhaimmillaan. Ohje on suoraan toukokuun K-ruoka pirkasta.

                                             ***
                                           Pohja
                                      2dl vehnäjauhoja
                                      1dl kauraleseitä
                                      1/2dl sokeria
                                      1tl leivinjauhetta
                                      1/2tl kanelia
                                   1dl juoksevaa margriinia
                                        1 kananmuna
                                         
                                          Täyte
                                   5-6dl raparperipaloja
                                     1tlk kermaviiliä
                                     1 kananmuna
                                      1dl sokeria
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasvaja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan halk.24cm, pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25min.



                                 
                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti